keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kasvihuoneen kuulumisia

Kylmä kesäkuu muisto vaan ja nyt helle hellii ihanasti. Suurin into puutarhan laittoon on jo alkanut hiipua,  ja  nyt nautitaan olosta ja pikku hiljaa saatavasta oman maan sadosta.

Kasvihuoneeseen kuuluu hyvää. Pieniä tomaatin ja kurkun alkuja havaittavissa ja kurpitsa tekee kovaa kyytiä satoa. Kurpitsa menisi ihan ulkosallakin, mutta kun tilaa tänä vuonna riitti niin laitoin kaksi tainta kasvihuoneeseen kasvamaan.Edessä kurpitsat ja reunalla istukassipuleita jotka eivät mahtuneet enää kasvimaalle. Seuraavassa laatikossa neljä kasvihuonetomaattia. Viiniköynnökset Zilga ja Supaga perimmäisessä laatikossa. Kasvu ei mielestäni mitenkään vauhdikasta ja Supaga varsinkin kovin kitukasvuinen. Satoa saa ilmeisesti odottaa seuraavana kasvukautena, toivottavasti pysyvät hengissä talven yli.


Toisella puolella perällä kolme kasvihuonekurkkua. Seuraavassa laatikossa lehtikaalia ja kaksi kirsikkatomaattia. Etumaisessa laatikossa tilliä, basilikaa, persiljaa ja tinjamia.


Olemme perustamassa uutta mansikkamaata ja vanhasta maasta istutettiin pari tainta amppeliruukkuihin kasvihuoneeseen ja hienosti on raakileita alkanut ilmaantua.


Ja "ahkeralle" puutarhurille oma lepopaikka pitää tietenkin myös olla. Sisustus muuten vielä vähän kesken, mutta ehtiihän tuota vähitellen laittaa. Hankintalistalla mm. vesisaavi, istutuspöytä/hyllykkö ja puutarhurille pieni sievä pöytä vaikka kahvikupille :) Ens kesänä monessa asiassa jo viisaampi ja suunnitelmissa myös omien taimien esikasvatusta.Jos haaveissa oma kasvihuone niin suosittelen tutustumaan Sonja Lumpeen kirjaan Kotipihan kasvihuone. Kirja oli monipuolinen ja selkeä. Paljon kuvia ja vinkit nimenomaan kotipihan puutarhurille eli ei liikaa ammattimaista sanastoa tai ylimenevää tietotekstiä.
4 kommenttia:

 1. Johan noita kasvihuoneen kuulumisia oli odotettukin :) Hyvältä näyttää! Hyvin on kaikki kasvussa, ja ainakin täällä on kesäkurpitsat lähteneet avomaalla sen verran hitaasti kasvuun, että ihan hyvä kun sinulla oli niille kasvihuoneessakin tilaa. No, nyt onneksi kaikki kasvaa kohinalla myös ulkona! Rentouttavia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh puutarhatyöt ja kesä on vienyt niin mukanaan ettei blogia ole ehtinyt päivitellä. Onnea vielä tätäkin kautta, vauvantuoksuista arkea pienen prinsessan kanssa.

   Poista
 2. Hyvää satoa ootellessa pitääkin nautiskella ja olla vaan - nauttia kesästä kun se vihdoin tuli.. ihania kesääiviä sinne<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, kotona vaan ei meinaa millään osata olla jouten. Koko ajan kun löytyy tekemistä, onneksi useimmiten ihan mieleistä.

   Poista