keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Ympyrä sulkeutuu

Mistähän sitä aloittaisi vai aloitanko ollenkaan.... Huomasin että tässä kuussa tulee tasan vuosi bloggailun aloittamisesta ja mikäs onkaan parempi syy kuin julistaa tauko päättyneeksi.

Ihana touhukas kesä takana ja nyt ollaan sitten eletty niitä kuuluisia ruuhkavuosia. Mietin äitiyslomalla ja hoitovapaalla ollessani että miten ihmeessä olen ehtinyt tehdä kotitöitä töissä ollessani, kun ne tuntui työllistävän koko päivän.... Sekin on nyt selvinnyt.... Onneksi pyykkiä voi pestä yölläkin ja joskus sitä voi sortua ja syöttää lapsille ihan eineksiä, Atrian pinaattilätyt on vaan niin hyviä.
Hyviä vinkkejä arjenpyöritykseen otetaan vastaan!!!

Syksyssä on parasta kun saa aloittaa uusia harrastuksia. 2/3 lapsesta harrastaa, joten kyyditysapua tarvitaan. Olen kuitenkin pitänyt kiinni siitä, että myös vanhemmilla tulee olla oikeus harrastaa eikä vain toimia "taksina" Minulla harrastukset ovat pääasiassa aina liittyneet käden taitoihin, kuten tänäkin vuonna, ja mies panostaa liikuntaan. Mihin sitten olen tänä syksynä ryhtynyt siitä kuulette myöhemmin.

Kasvihuoneessa satokausi on päättymässä ja viimeiset tomaatit odottaa noukkimista. Kurkkua tuli niin runsaasti, että jaoin niitä myös työkavereille. Tomaattien kypsyminen oli yllättävän hidasta ja kun kypsyminen lähti liikkeelle niin satoa riitti. Olenkin nyt viipaloinut tomaatteja tarjottimelle ja laittanut pakastimeen. Kun viipaleet on pakastuneet niin olen säilönyt ne pakastusrasioihin. Talvella niitä voi sitten lisäillä pizzaan ja piirakkaan.

Note to self kasvata kesäkurpitsaa jatkossa vain ulkona. Kasvoi kasvihuoneessa ihan mahdottoman suureksi, mutta sato jäi onnettomaksi ja kurpitsat pilaantuivat kun olivat kasvaneet n. 10-15 cm pitkiksi. Taisi olla liian kuumat ja kosteat oltavat. Pari upeaa yksilöä sain ja tein herkullista kurpitsakakkua ja loput raastin pakastimeen.
Pakastimeen tuli säilöttyä myös runsaasti tilliä.Ensi keväänä ehdottomasti enemmän pinaattia kasvamaan niin saisin sitä pakkaseen asti säilöttyä. Niin oli hyvää tämä itse tehty keitto, nam!


Syksyllähän pääasiassa siivoillaan puutarhaa talvikuntoon, me aloitimme viikko sitten aikamoisen urakan puutarhassa, mutta kertoilen siitäkin myöhemmin lisää kuvien kera.

4 kommenttia:

 1. Tauko tekee hyvää, tervetuloa takaisin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, katsotaan millaisiin päivityksiin rahkeet riittää. Mukavahan tänne on kuitenkin käydä merkkailemasssa muistiin mitä on tapahtunut.

   Poista
 2. Oi, miten ihanaa satoa! Ja kiitos tuosta kirjavinkistä, täytyypä etsiä käsiin, vaikka siitä kasvihuoneesta vain haaveillaan täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tyytyväinen olen satooni, kun kuitenkin vähän lonkalta koko kasvihuoneen laitto lähti liikkeelle.

   Poista