sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Miksi pyykkipojat on poikia eikä pyykkityttöjä?

Huh, ensimmäinen työviikko takana ja het nousi viikonlopun arvostus. Luokanopetuksen lisäksi päivät ovat venyneet pitkiksi oman luokan järjestämisessä omanlaiseksi ja työ jatkuu. Jotain pientä ehdin jo askarrella, kun en ensin varaston syövereistä löytänyt magneetteja valkotauluun.


Käsityöluokasta löytyi isoja nappeja joihin tein napinläpiompelut ja lopuksi kuumaliimalla magneetti kiinni. Pyykkipojat taas saivat ylleen washiteippiä. Meidän neiti kysyi joskus syksyllä että miksi pyykkipojat on poikia eikä pyykkityttöjä? Mitäs vastaisitte tähän?

Palailen vielä joululahjoihin....


Syksyllä tekemieni saippuoiden kaveriksi valmistin lahjapaketteihin jalkakylpysuolaa. 

Jalkakylpysuola
2dl karkeaa merisuolaa
35 tippaa eteeristä greippi tuoksuöljyä

Sekoita tipat merisuolan joukkoon ja laita tiiviiseen kannelliseen purkkiin. Lisää jalkakylpyyn 3rkl.
Ohjetta voi muokata vaihtamalla tuoksuöljyä.

 Aikaisemmin tekemistäni saippuoista ehdoton suosikkini on ollut hunaja- ruususuolasaippua. Se vaahtoaa hyvin ja on miellyttävän tuntuinen käteen. Samalla ohjeella tein toisenkin satsin, mutta lumituoksulla. Tuoksu on yllättävän voimakas, mutta vielä on testaamatta millainen on pestessä, sillä aikasta pehmeältä saippua tuntuu vielä vaikka kuukauden kypsyminen on jo takana.

Myöhemmin tein vielä hunajakaurasaippuaa kookostuoksulla. Perusreseptiin lisäsin muutaman ruokalusikan hienoksi jauhettuja kaurahiutaleita ja tällöin saippuasta tulee kuorivaa. Kookoksen tuoksu on lempeän miellyttävä.

Moni itsetehtyä palasaippuaa käytettyään moittii sitä, että saippua kuivattaa turhan paljon käsiä. Todellisuudessa useimmat teollisesti valmistetut nestesaippuat/palasaippuat vievät käsistä sen normaalin rasvaisuuden ja kuivattavat huomattavasti enemmän. Nyt kun takana on jo useampi käyttökerta itsetehtyä saippuaa huomaa, että kädet eivät kuivu varsinkaan näin talviaikaan niin helposti kuin aikaisemmin nestesaippuaa käyttäessäni.
2 kommenttia:

  1. Hauskat nuo mangneetit! En oo vielä ehtiny jalkakylpyä testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joko oot testaillut? Pitäisi tehdä itselle myös kun jäin vielä ilman.

      Poista