tiistai 3. joulukuuta 2013

Kakkupaperimobile

Viikonloppuna juhlittiin esikon 8-vuotis synttäreitä, minne tuo aika hurahtaa juurihan hän vasta oli pieni vauva. Perinteisesti nämä juhlat aloittavat meillä myös jouluun valmistautumisen. Ulos laitetaan jouluvalot, minä teen ensimmäiset joulutortut ja pöydälle levitetään joululiina. Tästä eteenpäin onkin joka viikolle tiedossa jotain jouluista ja perinteikästä tekemistä. Tänään alkaa toivottavasti ihan uusi perinne, kun kotikylällä järjestetään joululaulu-ilta. Tulevana viikonloppuna on sitten edessä perinteiset piparitalkoot, kerrankin meitä oli leipomassa yhtäaikaa neljä sukupolvea :)

Meillä on edessä huoneitten uudelleen jako niin että lapset saavat omat huoneet, joten työhuoneen tavaroita pitäisi alkaa pakkailemaan ja miettimään niille uutta paikkaa. Vastaan tulee kuitenkin kaikkea kivaa. Tiimarin poistokorista joskus ostamani kakkupaperit muuttuivat tänään mobileiksi.


Yhdessä paketissa oli aina kahdeksan kakkupaperia. Ompelin koneella paperit  keskeltä yhteen jättäen pitkän aloituslangan ripustusnaruksi ja samoin ompelun päätyttyä jätin lankaa riittävästi, että sain solmittua päähän lasisen pisaran mallisen helmen. Taittelin syntyneet sivupuoliskot pallon muotoon ja ripustin lopuksi kattoon kiinni. Ilmavirta pyörittelee näitä kauniisti.4 kommenttia:

 1. Voi, onpas hauskat!! Mulla on sellasia kahvikuppi-alusia kirppulöytöinä, niistä voisin tehdä muutamat "pallot" Mä kun tykkään kaikista dingeldongeleista yms roikkuvista härpäkkeistä. No, teillä on hulinaa, mukavaa iakaa kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuli myös mieleen että olis kiva tehdä näitä vähän pienemmistäkin papereista, tosin ne tulee käytettyä korttiaskartelussa. Juuh hulinaa tulee olemaan ja kiva on sisustella taas huoneita, tänään ostettiin tapetit, mutta mihin ihmeessä saan mahtumaan nämä työhuoneen tavarat....

   Poista
 2. Hauska idea! Olis söpö myös pienillä kakkualusilla :). Hah, katos olitkin tossa yllä kommentoinut samaa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti pyörivät ja kehittelin ideaa eteenpäin eli isomman alapuolelle vois liittää pienemmän pallon tai jopa kaks, mutta sitten en ehkä laittais näin monta rinnakkain.
   Tervetuloa lukijaksi :)!

   Poista