lauantai 23. marraskuuta 2013

Sytykeruusujen tehtailua

Sytykeruusuja on kiva tehdä, mutta vielä kivempi saada tai antaa lahjaksi.

Kummasti sitä vaan alkaa olla mielessä lahjajutut ja pari postausta liittyen lahjoihin olisi jo mielessä, mutta pitää malttaa odottaa tammikuuhun.

Sytykeruusujen ohje:
Tarvitset munakennorasioita ja kynttilänjämiä. 
Aloitan ruusun teon repimällä munakennosta yhden kennon ja muokkailen reunaa niin että se miellyttää omaa silmää. Munakennon kannesta revin pitkiä suikaleita joista sitten rullaan kennon sisälle ruusun terälehtiä, tarpeen mukaan laitan irtopaloja "lukitsemaan" rullatun suikaleen tai laitan lisää täytettä.

 

Liimaa tässä ei tarvita, kunhan vaan tarkistaa että sisukset pysyvät kennon sisällä vaikka kääntämällä ruusun välillä nurin päin.


Sitten vaan ahkerasti ruusuja tehtailemaan. Mukavan terapeuttista hommaa vaikka televisiota katsellessa :)


Kun ruusuja alkaa olla riittävästi niin kattila, jossa vettä 1/4 osa, liedelle ja kynttilänjämiä sulamaan.


Kun kynttilänjämät on sulaneet niin käännän yleensä levyn pois päältä ja sitten alan dippailemaan ruusuja kattilaan.Huom! ruusu tällöin nurinpäin.


 Harmaisiin kennoihin olen yrittänyt saada väriä punaisilla kynttilöillä, mutta olen kuullut että apuna olisi käytetty myös elintarvikevärejä ja punajuurilientä.  Ruusun ulkomuoto ja lopullinen väri riippuu myös siitä kuinka monta kertaa sitä kattilaan dippailee. Omasta mielestäni kaksi kertaa on ihan riittävä ja sytykeruusu täyttää tehtävänsä enemmän kuin hyvin. Välillä kattilaan voi joutua lisäämään kynttilänjämiä lisää sulamaan, sillä sytykeruusun pinnasta huomaa nopeasti milloin siihen ei enää ole tarttunut kunnolla sula steariini.


Nyt sitten vain suunnittelemaan rasiaa mihin nämä pakkailee ja mukaan vaikka pieni ohjeistus käyttöön. Tämän ohjeen bongasin jostain myyjäisistä: 

Sytykeruusu
Pistä pesään kanssa puiden,
niin saat lämmintä ylle luiden.

3 kommenttia: