lauantai 26. lokakuuta 2013

Joulukortteilua

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan on ihan hyvä sananlasku, mutta vuosista viisastuneena olen tajunnut että lausetta ei kannata yhdistää joulukorttien askarteluun. Seurauksena kun on itkua ja hammasten kiristelyä viimeisenä postituspäivänä. Se on nimittäin kuin tauti josta ei pääse eroon tuo korttien askartelu ja kun on oppinut tekemään joulukortit itse niin kaupan omat ei enää kelpaa. Tein tuossa viikolla tämän vuoden joulukortista proton ja tyytyväinen ideaan olin. Idean nappasin Ihana- lehden olisikohan ollut viime vuoden joulunumerosta. Vielä en korttiani julkaise vaan maltetaan odottaa joulukuuta. Tiedänpähän nyt mitä iltaisin teen kun lapset on laitettu nukkumaan ja voi kun ymmärtäisi laittaa osoitteetkin jo kuoriin niin se ei sitten jäisi siihen viimeiseen iltaan.

Äitini on tallettanut lähettämiäni joulukortteja ja sainkin ne takaisin uusimpia lukuunottamatta. Synkkä ilma pihalla antaa aikamoiset haasteet valokuvaamiselle.Kannattaa suurentaa kuvat hiirellä niin näkyvät paremmin. Keskimmäisen kuvan kortit taitavat olla niitä uusimpia.Oikealla oleva kortti on tehty hyödyntämällä töihini tulevaa mainospostia juurikin joulupostikortteja on mainostettu ja minä keräsin lehdykkeet talteen. Kuvat leikkelin sopivan kokoiseksi ja Tulip-kohoväriä reunoihin. Keskimmäisessä on valmis korttipohja Tiimarista, jonka tähdet koristeltu hileliimalla ja yhdestä tähdestä kurkkaa pieni enkeli. Reunimmaisen lumihiutaleet leikkelin kopiopaperista ja koristelin hileliimalla.


Tyttö ja kuusi on leimakuva, jonka värittelin puuväreillä ja öljyllä levittelin värin utuiseksi. Koristeena lumihiutaleita ja leimattu teksti, työläin joulukorttini ikinä. Tähän toiseen korttiin löysin askarteluliikkeestä vintagekuvia ja ihanan taustapaperin, kuviosaksilla reunat ja vähän mustetta koristeeksi vanhaa tunnelmaa luomaan.


Kuusi korttiin tein aukon itse ja liimasin valkoisen mulperipaperin taakse. Reunat hileliimalla ja latvaan tähti. Tonttu on painettu kankaanpainantaväreillä säkkikankaalle. Joulupukkikortti on tehty hyödyntämällä vanhoja minulle lähetettyjä joulukortteja. Tein postikorteista joulupalloja, koristelemalla reunat hileliimalla ja lisäämällä tähtitarran sekä punaisen satiininauhan kuvaamaan ripustinnauhaa. Enkelikortti on hyvin helppo ja yksinkertainen. Piirsin kultatussilla sabluunaa apuna käyttäen kortteihin enkelin ja se oli siinä.

Ennen kuin kortti lähtee viemään jouluterveisiä niin tärkeää on löytää myös juuri oikea toivotus tai runo kortin sisälle ja sitten kortit ovat valmiita lähetettäväksi. Ja mikä ihana tunne kun pöytä on täynnä valmiita kortteja!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti