sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Ihana valo!

Valo, se on täällä taas.


Viihdyttiin koko perhe pihalla tänään puutarhatöitä tehden. Viime hetken leikkaukset omenapuille tuli tehtyä ja kulotettiin pieni pläntti tuosta pikkumetsiköstä talon vierestä. Pari omenapuun oksaa piti tuoda ihan sisälle asti ja laittaa maljakkoon lämpöiseen veteen.Näitä rouvia en ole tainnut täällä vielä esitellä. Päästettiin kanarouvat kukkonsa kanssa nauttimaan aurinkoisesta säästä. Meillä on pieni kotitarvekanala jossa asustelee mm. kuvassa olevat neljä maatiaiskanaa ja silkkikukko. Kanalan lämpöön jäi vielä kaksi silkkikanaa sekä tammikuussa kuoriutunut risteytystipu. Pitävät meidän perheen hyvin kanamunissa ja ovat muutenkin hauskoja seurattavia.


Viikko sitten hain töihin pajunoksia ja muutaman oksan jätin kotiinkin. Useana pääsiäisenä olen lasten virpomisvitsat koristellut kierittämällä villalankaa oksien ympärille. Mukavaa vaihtelua värikkäisiin höyheniin joista en niin kauheasti piittaa.


6 kommenttia:

 1. Ihanat kanaset<3.. voi mä oon niin aina halunnut kanasia pihalle. Tietoni mukaan niitä saa ottaa vaikka kaupungissa asuukin, mutta en oikein tiedä. Kait parempi olis kuitenkin hieman rauhallisemmat kotiolot. Mukavia puuhasteluita teillä ollut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia kavereitahan noi on ja ruuantähteet ei mene hukkaan. Me asutaan taajaman ulkopuolella, mutta tiedän myös että taajamissakin asuntoalueilla kanoja pidetään. Kaupunkikohtaisista säännöistä kannattaa tiedustella esim. kunnan/ kaupungin maaseutusihteeriltä .

   Poista
 2. Kiva idea pajunoksien koristelulle, en muista muualla nähneeni. Vähän myöhässä huomasin tätä vuotta ajatellen, mutta pitää laittaa korvan taakse, ovat kauniita!
  Noi kanat on kans ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea löytyi vuosia sitten Kodin kuvalehdestä. Tänä vuonna kierrätin aikaisempien vuosien pajunvitsoista keräämäni höyhenet ja ihan kivoja niistäkin tuli vaikka niitä aikaisemmin ehdin jo moittia.

   Poista
 3. Voi kuinka ihania nuo kanaset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanarouvien touhuja on hauska seurailla ja pitää ne meidät kiitettävästi kanamunissakin :)

   Poista