maanantai 29. joulukuuta 2014

Tuunataan kinkkua!

Hyvä joulu takana. Ollaan nautittu olostamme syömällä ja taas syömällä kuka enempi kuka vähempi. Lapset on nauttinut kunnon talvisäästä ja tietenkin niistä joulupukin tuomista joululahjoista. Mikä parasta aina välillä on saanut ottaa kunnon päikkärit.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, kuten joku on osuvasti kynäillyt, ja kinkkukin alkaa maistua puulta kun sitä tarpeeksi monena päivänä syö. Meillä oli perinteisesti tänäkin vuonna harmaasuolattu 11kg kinkku..... vähempikin olis riittänyt, mutta lahjakinkkua ei katsota suuhun vai mitenkä se menee...... eli mies saa työnantajaltaan aina perinteisesti kinkun joululahjaksi eikä kokoon juurikaan pysty vaikuttamaan. Aika paljon kinkkua uppoa viiden hengen perheeseen ja yhtenä päivänä ulkoilutettiin sitä mummolassakin :).

Yleensä pakastelen loput kinkusta odottamaan hernekeiton valmistamista, mutta nyt päätin kokeilla jotain uutta. Perhe tykkää maustetusta ruuasta ja jo aikaisemmin löysin Yhteishyvä lehdestä reseptin Itämaisesta tikkulihasta, joka vei meidän kielet mennessään. Matkan varrella resepti on jo muokkaantunut hiukan omaan suuntaansa sen mukaan mitä kaapissa on ollut tai mitä olen muistanut kaupasta ostaa. Pääraaka-aineena reseptissä on porsaanlihasuikaleet ja nyt päätin korvata sen kinkulla. Hyvin sopi, nam!


N. 400g kinkun rippeitä kuutioina/suikaleina
tillkka öljyä
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
ripaus inkivääriä raastettuna tai maustepussista
3 rkl makeaa soijakastiketta
1 rkl hunajaa
pala purjon vihreää osaa
1/2 punaista chiliä

Kinkkurippeet paistetaan/lämmitetään tilkassa öljyä ja mukaan lisätään pilkottu valkosipulinkynsi ja tällä kertaa maustepussista ripaus inkivääriä. Lisää ja sekoita pannulle soijakastike ja hunaja. Lopuksi pannulle purjo ja chili suikaleina tai pilkottuna mukaan. Meillä tämä tarjotaan nuudeleiden kera, mutta riisikin sopinee hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti